Ψαροκόλυβα

Διάφορα όσπρια μαγειρεμένα μαζί. Μια παραδοσιακή Κρητική συνταγή, που την συναντάμε και στην Ικαρία. Καταναλώνεται συνήθως κρύα ως σαλάτα.

Πληροφορίες

Κατηγορία
Σαλάτες
Διατροφή
Vegan
Μέθοδος
Κατσαρόλα
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Μερίδες
4
psarokolyva

Συστατικά

  • Μισή κούπα από ό,τι όσπριο μας αρέσει (π.χ. φασολάκια μικρά, φασολάκια μαυρομάτικα, γίγαντες, φακές, ρεβίθια, κουκιά, φάβα)
  • Μισή κούπα σιτάρι
  • Μισή κούπα καλαμπόκι
  • Ελαιόλαδο
  • Άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό
  • Λεμόνι ή ξύδι
  • Αλάτι, προαιρετικά πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο νερό αποβραδίς το σιτάρι, το καλαμπόκι , τους γίγαντες, τα κουκιά, και τα ρεβίθια σε χωριστά μπολ κάθε είδος
  2. Την επομένη, τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα, πρώτα αυτά που βράζουν πιο δύσκολα (σιτάρι, ρεβίθια, γίγαντες)
  3. Αν σκοπεύουμε να τα φάμε σαν σούπα συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσουν, αλλιώς όταν έχουν μαλακώσει αρκετά τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε τα αλατίζουμε
  4. Τα σερβίρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι και μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο, είτε σαν σούπα είτε σαν σαλάτα