Μοσχάρι κοκκινιστό

Κλασσική γεύση το κοκκινιστό μοσχαράκι. Σερβίρετέ το με πουρέ, ρύζι, μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες. Είναι το ίδιο νόστιμο!

Πληροφορίες

Κατηγορία
Κυρίως Πιάτο
Μέθοδος
Κατσαρόλα
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Μερίδες
5
Ετικέτες
Κρεατικό
mosxari-kokkinisto

Συστατικά

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1-2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 200 ml νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Στεγνώνετε καλά τα κομμάτια σκουπίζοντάς με χαρτί. Δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρά.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το λάδι και τσιγαρίζετε σε δυνατή φωτιά το κρέας από όλες τις πλευρές για 8-10 λεπτά.
  3. Το βγάζετε, βάζετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρετε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά να μαραθεί
  4. Προσθέτετε το κρέας, ανακατεύετε άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το κρασί, αφήνοντάς το να εξατμιστεί τελείως.
  5. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζετε τη φωτιά στο ελάχιστο του ελάχιστου, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε έτσι για 1,5 - 2 ώρες, μέχρι το κρέας να είναι μαλακό
  6. Στη μία ώρα ελέγχετε τη σάλτσα σε αλάτι, πιπέρι και διορθώνετε, αν χρειάζεται.
  7. Σερβίρετε σε πιατέλα ή σε πιάτα (ζεστά ανάλογα με την εποχή) με ρύζι ή πουρέ ή τηγανητές πατάτες.