Λουκουμάδες με μέλι

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για τις υπογλυκαιμίες!

Πληροφορίες

Κατηγορία
Γλυκά
Μέθοδος
Τηγάνι
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Μερίδες
3
loukoumades-me-meli

Συστατικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φακελάκι μαγιά
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Κανέλλα
  • Μέλι
  • Τρούφα σοκολάτας ή μερέντα
  • 1 κούπα χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ξανανακατεύουμε.
  3. Μόλις φουσκώσει βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά από την ζύμη.
  4. Όταν φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και βάζετε τα επόμενα.
  5. Για να μην κρατήσουν πολύ λάδι, αφού τους τηγανίσουμε τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
  6. Ρίχνετε το μέλι και την σοκολάτα πάνω από τους λουκουμάδες και πασπαλίζετε με κανελλα.