Αρακάς λαδερός

Ένα από τα νοστιμότερα ελληνικά φαγητά. Πανεύκολο, γρήγορο, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και ταυτόχρονα υγιεινό και θρεπτικό!

Πληροφορίες

Κατηγορία
Κυρίως Πιάτο
Διατροφή
Vegan
Μέθοδος
Κατσαρόλα
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Μερίδες
4
Ετικέτες
Λαχανικά
Λαδερά
arakas-laderos

Συστατικά

  • 1 κιλό αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 1 καροτο (κομμένο σε ροδέλες)
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 2 σκελίδες σκορδο (λιωμένο)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ή/και άνιθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 20 κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιολαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για τρία, τέσσερα λεπτά.
  2. Έπειτα προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον αρακά και το χυμό της ντομάτας, μαζί με μισό φλιτζάνι νερό.
  3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί για 60-80 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.